Laatste dagen...

24 mei 2012 - San Francisco, California, Verenigde Staten

Randy zondag hele dag in de ban van de zonsverduistering die zondagavond te zien zou zijn. Op een gegeven moment moesten we perse langs kant van de weg stilstaan, want het zou beginnen......en er kwam maar niets.....krantje erbij gepakt, bleek dat het twee uur later pas zou gebeuren. Campground gezocht, duurste tot dusver, 53$. Half zeven zou het dan eindelijk gebeuren....camera klaar....is meneer te druk met het precieze tijdstip na te trekken op de site van NASA...dat hij de verduistering op twee min heeft gemist.....

Maandag via de Tioga Pass Yosemite NP binnen gereden. In NL hadden we al gelezen dat deze weg open zou zijn. Elk jaar is het weer afwachten ivm sneeuwval, en opent de weg vaak pas begin juni. Gelukkig is er dit jaar weinig sneeuw gevallen, zodat de weg al snel toegankelijk en opengesteld is. Is toch wel de mooiste route door park van oost naar west. Begonnen meteen al in de sneeuw.
Normaliter moet je voor Yosemite campgrounds echt al heel vroeg boeken...plekken zijn binnen luttele seconden weg. Hadden in NL al een campground net buiten het park geboekt, tot we ineens zagen dat er enkele plekken vrij waren gegeven. Snel ene afgezegd en North Pines in park zelf geboekt voor twee nachten. Goede keuze geweest achteraf! Vooral toen we woensdagochtend op de terugweg zagen hoever die campground van het park verwijderd ligt.

Yosemite NP...o.i. het mooiste NP dat we bezocht hebben deze vakantie. Dinsdag de vrijwillige shuttle door het park genomen, om bij de trails en viewpoints te komen. Enkele watervallen bezichtigd.  's Avonds voor het laatst het vuur aan kunnen steken, deze keer met marshmallows erbij. Amerikaanse buurman zag Randy stuntelen met iets te nat hout van twee dagen daarvoor, en was zo aardig om ons wat droog hout te brengen. Dat ging stukken beter.
Geen beren gezien, wel gehoord. Enkel wat herten, marmotten, rare beestjes welke we niet kunnen plaatsen en ratelslang. Wel is het verplicht om voedsel, maar ook drinken, tandpasta etc. op te bergen in een bearproof kist, welke elke site bezit. Ook deuren van toiletten, wasgebouwen, etc. moeten goed gesloten worden na elk bezoek. Hoogste benzineprijs tegengekomen, ruim 5$ per gallon...tussen goedkoopste en duurste tot dusver 2$ verschil. Uiteraard bewust flink aantal mijlen voor het park tank volgegooid, om de hoofdprijs te ontlopen.

Momenteel staan we op Marin RV park, vlak boven SF. Voor drie nachten, want zaterdag leveren we de camper weer in. Plan is donderdag en vrijdag geheel in SF door te brengen. Belangrijkste bezienswaardigheden opzoeken en natuurlijk winkelen.....nog nauwelijks gedaan dus dat moet nog even gebeuren. Hebben 1 koffer al redelijk ingepakt, om in te schatten hoeveel we nog mee kunnen nemen. Sowieso staan de standaard  bezienswaardigheden als Lombard street, Cable trams, Golden Gate bridge, Golden Gate park en union square op het programma. Vanochtend al vroeg de ferry gepakt, waren negen u in SF. Volgend Randy viel de buit qua winkelen tegen.....!!! Dat heeft lisette genoteerd voor morgen. Voor Liam genoeg winkels gezien. Haalden hem tegen 20u uit de buggy om in bed te leggen....gaat meneer al voor het bed op de grond liggen slapen. Was klaarblijkelijk vermoeiende dag voor hem....

Het is nu ook gedaan met het lange rijden. Gister rit van ruim 4 1/2 u achter de rug. Twijfelen nog wat te doen met campingbedje en autostoel. Proberen te verkopen en anders maar weggeven. Toch zonde, nauwelijks gebruikt.

We hebben inmiddels Liam in moeten ruilen voor een heel slechte versie van Pavarotti...geen vrijwillige keuze overigens. Sinds drie dagen zet meneer een lage stem op en begint knetterhard te 'zingen',..in de camper, op de campground, in de buggy...hele dagen zijn we met een valse kraai op stap.
Ook vindt hij het reuze interessant om nu water uit plastic flesjes te drinken, en alle voedsel in de ketchup te dippen..bij papa op schoot achter het stuur broembroem is ook lol gegarandeerd. Helaas voor hem mag dit enkel een paar meter bij het inrijden van de campsites.

Zijn hem al aan het voorbereiden op de terugvlucht, tellen voor hem de nachtjes slapen af. Hij heeft het reuze naar het zin gehad, en zal weer moeten wennen volgende week, vooral bij de kindjes op de opvang. Maargoed, zover is het nog niet, eerst nog even genieten van de laatste dagen vakantie...